HECO-Schrauben: nieuwe scharnier- en glaslatschroeven.

HECO-Schrauben: nieuwe scharnier- en glaslatschroeven.

Nieuwe scharnier- en glaslatschroeven met T-Drive van HECO-Schrauben

De nieuwe HECO-TOPIX glaslatschroeven zijn uitgevoerd in roestvaststaal en hebben een lengte van 60 mm. Door de kleine lenskop van 3,5 mm. met T-Drive verzinken de schroeven mooi in het hout. De nieuwe HECO-TOPIX scharnierschroeven zijn gemaakt van gehard staal en blauw verzinkt. Daarnaast is er een RVS-uitvoering leverbaar. De scharnierschroeven hebben een platverzonken kop met T-Drive en een lengte van 40 mm. Beide schroeven hebben een SKH-certificaat.
 
De glaslatschroeven van HECO zijn ontwikkeld voor het vastzetten van grote ramen. In vergelijking met de gebruikelijke spijkers of nieten leveren schroeven een betrouwbaardere en veiligere constructie op. Het vastzetten van glaslatten gaat met de speciale glaslatschroeven aanzienlijk sneller en gemakkelijker. Dankzij de variabele spoed van de schroefdraad ontstaat namelijk een samentrekkend effect, dat de glaslat in één stap tegen de sponning trekt en vastzet. Voorboren is dus niet meer nodig. De spitse punt van de schroef met de freesribben zet de schroef direct vast in het hout en de schroef laat zich dankzij het verloop van de spoed snel indraaien. Bovendien vermindert de kans op het splijten van het hout, waardoor het werken met smalle glaslatten geen problemen oplevert.
Omdat de fixatie van de verbinding met de schroefdraad gebeurt, is niet alleen een hogere belasting mogelijk, maar er kan ook volstaan worden met minder montagepunten, waardoor de montage nog sneller verloopt. Een ander voordeel is de kleine lenskop van de glaslatschroef die geen belasting hoeft op te vangen maar alleen voor de aandrijving dient. De kleine schroefkop geeft op kleine vlakken een visueel aantrekkelijk schroevenbeeld.
 
De HECO-TOPIX scharnierschroeven zijn ontwikkeld voor het vastschroeven van scharnieren en beslag in deuren, ramen en meubels. De schroeven zijn geschikt voor alle houtsoorten en plaatmateriaal. De schroefkop van 4,5 mm. heeft qua hoek en diameter een exacte passing voor scharnieren en deurbeslag en kan vlot ingedraaid worden zonder het beslag te beschadigen. Dankzij het bijzondere ontwerp van de schroefpunt kan de schroef gemakkelijk ingezet en snel ingedraaid worden. Voorboren is niet meer nodig. De punt is namelijk niet alleen zeer scherp, maar ook voorzien van freesribben, waardoor het hout niet splijt. Dat is vooral handig bij panelen met harde en gladde oppervlaktes die veel in de meubel- en keukenbouw gebruikt worden. Dankzij de eigenschappen van de schroef gaat de montage van beslag aanzienlijk lichter en sneller.

 

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief