Geslaagde Bouwtrends Praktijkmiddag

Geslaagde Bouwtrends Praktijkmiddag

De Bouwtrends Praktijkmiddag die op 4 november 2016 door Koninklijke Dekker en partners werd georganiseerd is door meer dan 500 geïnteresseerden bezocht.

Dit was ter ere van de opening van het nieuwe Big Box distributiecentrum van Koninklijke Dekker in Vianen. In een informatief programma met verschillende sprekers werd kennis gedeeld over onder andere BIM, QRM en hoogbouw in hout. Daarnaast werden er door diverse standhouders vooral oplossingen geboden.

De middag werd geopend door directeur-eigenaar Robbert Jan Dekker met enter-trainer Jan van Setten die op komische wijze vanuit de psychologie tips gaf om duurzaamheid te verkopen. Eric Hengst van Kaasverwerker Prika ging in op Quick Response Manufacturing (QRM), een praktische methode waarmee doorlooptijden van orders aanzienlijk verkort kunnen worden. Do Janne Vermeulen van Team V Architecten en Mathew Vola van Arup lieten op bevlogen wijze de voordelen van hout zien voor hun woontoren HAUT, die in Amsterdam gebouwd zal worden. Hoe bij BAM Woningbouw gewerkt wordt met BIM (Building Information Model) ofwel digitaal gekoppelde 3D modellen van alle onderdelen van bouwprojecten waar alle relevante informatie in is opgeslagen, werd toegelicht door Patrick van der Vliet, BIM programmamanager bij het bedrijf.

Verschillende organisaties presenteerden daarnaast hun duurzame oplossingen in de bouw. Zo waren FSC Nederland, het Wereld Natuurfonds en Bureau Evan Buytendijk aanwezig om bezoekers te informeren. Ook werd een unieke oplossing gepresenteerd voor duurzame gevels (Wood Isolution) met open houten gevelbekleding, bevestiging en extreem dunne isolatiepanelen met de hoogst haalbare isolatiewaarde, ontwikkeld in partnership door Koninklijke Dekker, Kingspan en Etanco. 

Na de officiële openingshandeling was er uiteraard gelegenheid om een kijkje te nemen in het moderne distributiecentrum en met eigen ogen te zien hoe de innovatieve werkwijze en het moderne orderpickmaterieel een logistieke oplossing bieden die het mogelijk maakt om ook grote
en zware bouwproducten overal in Nederland binnen 24 uur te leveren. Jennifer Ewbank sloot de middag muzikaal af.

Robbert Jan Dekker: "Door de vrijblijvendheid en transparantie van evenementen die oplossingsgericht zijn in plaats van verkoopgericht, kunnen we de bezoekers toegevoegde waarde bieden die echt gericht is op hun beroepspraktijk. Ik heb veel enthousiaste bezoekers gesproken die op deze manier in korte tijd veel bruikbare informatie hadden opgedaan. Koninklijke Dekker levert daar graag een bijdrage aan en zal zeker weer een vergelijkbaar evenement gaan organiseren, dit keer gericht op de tuin en buitenomgeving".

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief