Fusie Wallebroek Benelux en Artitec

Fusie Wallebroek Benelux en Artitec

Op 1 januari fuseerden Wallebroek Benelux en Artitec. Van die bundeling van krachten profiteren de klanten.

De fusie geeft rvs-specialist Artitec en sierbeslagexpert Wallebroek ook meer investeringsruimte bij productontwikkeling, certificering en kwaliteitsborging.

Fusiepartners Artitec en Wallebroek zijn twee bedrijven met een sterke eigen signatuur. Artitec opereert met hoogwaardige rvs-producten binnen de utiliteits- en woningbouw. Wallebroek is met messing sierbeslag actief binnen de consumentengerichte luxebouw.
Die twee individuele profielen, die blijven. Maar de klanten van Artitec en Wallebroek gaan straks merkbaar profiteren van de extra slagkracht die door de fusie is ontstaan. Allereerst bij de digitale service- en dienstverlening. Michel Struijk van Wallebroek: “Gezamenlijk kunnen wij beter inspelen op de online eisen en wensen van onze klanten. Die willen tegenwoordig niet alleen basale productdata en wat foto’s, maar ook alle varianten op een assortiment, de testrapporten, prijslijsten, montagehandleidingen. Tezamen kunnen wij die informatie sneller, breder en rijker digitaal aanbieden.”

Met de fusie haken Artitec en Wallebroek in op de logistieke veranderingen in de branche. Maarten Delfortrie van Artitec: “Klanten bestellen váker, en kleinere aantallen. Men verlangt specials en er is meer vraag naar consumentgerichte verpakking en private labelling. Samen bezitten Wallebroek en Artitec de mankracht en de middelen om die extra service en dat maatwerk te bieden.”

Wallebroek en Artitec verwerven met de fusie een sterkere positie bij productontwikkeling, certificering en kwaliteitsborging, aldus Struijk en Delfortrie: “Zelfs in onze nichebranche is er toenemende wet- en regelgeving, op terreinen als brandwerendheid, duurzaamheid, kwaliteitsborging. Productontwikkeling, certificering en kwaliteitseisen vergen extra kosten en capaciteit. De fusie geeft ons de investeringsruimte en kennis om dat te realiseren.”

In 2018 opereren Artitec en Wallebroek beide nog vanaf hun vertrouwde bedrijfslocaties in Den Dolder en Lelystad. Achter de schermen werkt men volop aan het fysiek samengaan van de twee bedrijven, inclusief de verhuizing naar één locatie. Dat krijgt in 2019 zijn beslag.

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief