Endura - Vraag gestuurde ventilatie en verwarming

Endura - Vraag gestuurde ventilatie en verwarming

Met de Renson E+ndura wordt vraag gestuurde ventilatie en verwarming intelligent geïntegreerd in één toestel.

E+ ventilatiesysteem: enkel ventileren en verwarmen waar en wanneer nodig
E+ is een vraaggestuurd ventilatiesysteem waarbij in de droge ruimtes verse lucht wordt toegevoerd via raamverluchtingsroosters en vervuilde binnenlucht wordt afgevoerd in de vochtige ruimtes (keuken, badkamer) en soms ook slaapkamers. Vraaggestuurd ventileren zorgt ervoor dat het ventilatiedebiet kan beperkt worden in functie van de behoeften en het leefpatroon van de bewoners, waardoor minder energie verloren gaat. Je ventileert dus enkel waar en wanneer dat nodig is.”

Ventilatie en hernieuwbare energie hand in hand
De E+ndura van Renson is het hart van het E+ systeem. Deze ventilatie-unit brengt dankzij de ingebouwde warmtepomp de warmte uit de mengluchtstroom (buitenlucht gemengd met de afgevoerde ventilatielucht) op een hoger, bruikbaar temperatuurniveau voor ruimteverwarming. Daarnaast kan die duurzaam opgewekte energie ook aangewend worden om het sanitair warm water in het geïntegreerde boilervat (300 l) op te warmen. Zo is er steeds voldoende sanitair warm water beschikbaar.

Hybride opstelling
Toch wordt de E+ndura steeds in hybride opgesteld met een externe laagvermogen verwarmingsketel (op gas of stookolie). Is de vraag voor warmte op een bepaald moment hoger dan het beschikbare duurzame verwarmingsvermogen van de E+ndura, of ligt het actuele duurzame rendement van de unit te laag, dan wordt die verwarmingsketel aangesproken. Hierdoor is er altijd voldoende warmtecapaciteit voorhanden en dit tegen de meest voordelige energieprijs.

Compact systeem, geschikt voor nieuwbouw en grondige renovatie
Wanneer sprake is van slechts 1 gemeenschappelijke temperatuurregeling voor de hele woning, kan het hele systeem (ventilatie-unit/warmtepomp én verwarmingsketel) op amper 1,5m geïnstalleerd worden. Zowel met 1 als met 2 of meer temperatuurzones is dat trouwens ook mogelijk in combinatie met de Renson Rehymo, een vooraf ingeregelde module om de ventilatie-unit plaatsbesparend te kunnen koppelen aan de verwarmingsketel.

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief