DTS Reflex maakt toegang drempelverlagend

DTS Reflex maakt toegang drempelverlagend

De deurdorpels van 270 woningen in een galerijflat zijn verlaagd. Met een slijtvaste onderdorpel en neuten die verlijm- en overschilderbaar zijn. Daardoor verbetert niet alleen de toegankelijkheid, het kozijn wordt ook robuuster dan hij oorspronkelijk was. Zomaar één voorbeeld van de mogelijkheden die Kreunen Kunststoffen met DTS Reflex biedt.

DTS Reflex is een kozijnrenovatiesysteem dat het `houten kozijn 2.0' mogelijk maakt. “We maken het kozijn `houtbaar',” aldus bedrijfsleider Ludo Schennink. “Of het nu om renovatie gaat of om nieuwbouw, met onze gepatenteerde Hollodeen en Durodeen componenten verbeteren we de traditioneel zwakke plekken in houten raam- en deurkozijnen: de dorpels en de aansluitingen op de stijlen.”

Opstap verlagen
Een voorbeeld van die verbetering is het Meijhorst-project in Nijmegen. In een galerijflat van Talis kreeg Kegro opdracht voor de complete upgrading van de deuren en de deurkozijnen van 270 woningen. Vanuit de samenwerking met de KAI-(passiefhuis)deurdorpels wist de deurenfabrikant bij wie hij moest aankloppen: DTS Kreunen Kunststoffen. Bouwkundig technisch adviseur Bart Eeftink: “De deurdorpel vormde één geheel met de doorlopende houten onderdorpel van het gevelvullende element. De architect en opdrachtgever hadden de wens om de dorpel ter plaatse van het deurvak te verlagen en de rest van het bestaande kozijn intact te laten.”

Levensloopbestendig
Door bestaande deurdrempels te verlagen, opplussen, worden woningen toegankelijker en daardoor levensloopbestendiger. Schennink: “In het kader van de vergrijzing en de trend naar langer thuis wonen is gemakkelijke toegang heel belangrijk. Wij kunnen daar een bijdrage aan leveren en tevens het dagelijks comfort verhogen.”

Overschilder- en verlijmbaar
Omdat alleen de deurdorpel werd verlaagd diende het gedeelte tussen de nieuwe dorpel en de bestaande stijlen overbrugd te worden, zonder aantasting van de stabiliteit van het kozijn. Kreunen realiseerde dit met een combinatie van een Hollodeen dorpel met Durodeen neuten. De onderdorpel is slijtvast en onderhoudsvrij. De neuten zijn goed overschilderbaar en kunnen naadloos aansluiten op het bestaande. Eeftink: “Durodeen heeft het voordeel dat het uitstekend te verlijmen is. Daardoor konden we de nieuwe neuten onzichtbaar integreren in de ingekeepte hoekverbinding en ze overschilderen in dezelfde kleur als de bestaande stijlen.”

Duurzame en kostenbesparende mogelijkheden
Meijhorst is één van de mogelijkheden van het DTS ReFlex kozijnrenovatiesysteem. “Onze kunststoffen passen we toe op die plek waar hout tekortschiet, zodat we een vraagstuk als in Meijhorst kunnen oplossen. We werken niet met mallen of matrijzen maar profileren het kunststof en kunnen daardoor op alle kozijnmaten aansluiten”, vertelt Schennink. “Ons systeem voorziet in kostenbesparende oplossingen voor alle praktijksituaties. Met Durodeen kunnen we ook de liggende delen en verbindingen van bestaande houten kozijnen herstellen en beschermen. Zo maak je het kozijn beter dan het ooit geweest is en voorkom je onnodige vervanging van het complete kozijn. De onderhoudsinterval van het geheel wordt minimaal met een factor 1,5 verlengt, en dat betekent direct besparen op materialen en arbeid. Ook dat is duurzaam.”

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief