Design Meets LED Techniek

Design Meets LED Techniek

Nieuw vlakliggende esthetica voor raam- en deurbeslag

HAFI Light Line – Design Meets LED Techniek

De exclusief geproduceerde en gedistribueerde deurkruk HAFI Design 248 van Jean-Michel Wilmotte is de basis van de nieuwe productielijn HAFI Light Line. De mechatronische deurkruk visualiseert de gebruiksfunctie via LED techniek. Een bekabeling van het deurelement is niet noodzakelijk, daar de voeding via een batterij-unit mogelijk is.
De meervoudige visualisatie opties van HAFI Light line bieden architecten en planners verschillende manieren om gericht op wensen van de eindgebruiker in te gaan.

Nieuw vlakliggende esthetica voor raam- en deurbeslag
HAFI heeft de design trend van minder zichtbare onderdelen opgepakt en hiervoor een nieuwe productlijn voor deur-, raam- en hefschuifdeurgrepen ontwikkeld. Het resultaat is een combinatie van esthetica, strakheid en overtuigende montage-vriendelijkheid. Het vlakke ontwerp biedt de mogelijkheid het oppervlak van de rozetten, in kleur van de deur- of raamelementen, over te laten gaan in één design-eenheid. 

Op de BouwBeurs Utrecht 2017 stelde HAFI deze nieuw ontwikkelde en gepatenteerde Flush Line serie voor. De Flush Line biedt een keuze uit ronde, ovale en vierkante design-rozetten, die gecombineerd kunnen worden met alle deurkrukken uit het gehele HAFI assortiment. Architecten en planners kunnen nu voor het eerst - zonder concessies te doen – alle deur- en raamelementen in een design realiseren. De rozetten zijn in roestvast staal gepolijst, mat geborsteld leverbaar en op aanvraag in RAL gemoffeld.

Flush Line deurbeslag
Ondanks de reductie naar 4 mm hoogte, is de Flush Line uitgevoerd met een hooghoudveermechanisme en positioneert zich duidelijk boven concurrerende producten. Deze combinatie wordt in projectuitvoering leverbaar. Na bevestiging van de onderconstructie – in of op het deurblad – kan het deurkrukgarnituur  eenvoudig door een “Push-Click” functie en het aandraaien van een inbusschroef in een handomdraai worden gemonteerd. 
Bij voldoende deurdikte kan de Flush Line vlakliggend in het deurblad worden geïntegreerd.

Flush Line raambeslag
De venstergreep is op een onderconstructie met kantblokkering en zonder zichtbare inbusschroef vast draaibaar gemonteerd. Door de “Push-Push” functie klikt u de afdekrozet eenvoudig op de onderconstructie, zonder gebruikmaking van gereedschap.
Door de vlakliggende rozet komt het design van de venstergreep nog meer op de voorgrond.

Flush Line hefschuifdeurgreep
HAFI biedt door de consequente aanpak van de vormgeving in de Flush Line, nu ook de design mogelijkheden voor hefschuifdeuren. De gepatenteerde "Push-Push" functie maakt het voor het eerst mogelijk een hefschuifdeurgreep vlakliggend in een aluminium- of houten hefschuifdeur montage-vriendelijk in te laten.

Door de verschillende oppervlakvarianten in roestvast staal gepolijst, mat geborsteld of in RAL gemoffeld – biedt HAFI de hefschuifdeurgreep de mogelijkheid – de afdekrozet met de afwerking van de hefschuifdeur in elkaar te laten smelten tot één design-eenheid.

De nieuwe handgreep modellen HAFI Design 218 XXL en HAFI Design 245 XXL alsmede de rechthoekige rozetten en schuifdeurkom, breiden het HAFI productpallet verder uit en maken het tot een van de breedste assortimenten van hoogwaardig beslag voor hefschuifdeuren.

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief