De mechatronische innovaties van HOPPE

De mechatronische innovaties van HOPPE

Slimme en comfortabele oplossingen voor deur- en raamvergrendeling.

 

Op de BAU in München introduceerde HOPPE twee mechatronische innovaties: een contactloze comfortopening voor smart-oplossingen en een inbraakwerende raamgreep met een zender voor centrale vergrendeling. Die laatste innovatie is een uitbreiding van SecuSignal®. In München toonde HOPPE ook een nieuw design voor de beugelgrepen met vingerafdrukscanner.

De mechatronic-producten zijn voor HOPPE een aanvulling op het mechanische assortiment, aldus projectadviseur Nederland Angelo van Aken: “Wij zijn groot geworden met onze mechanische deurkrukken en raamgrepen. Maar er kwam steeds meer vraag naar mechantronische producten, aangezwengeld door trends als domotica en smart homes, doordat mensen langer thuis wonen en door het bedieningsgemak dat mensen kennen van hun auto of hun garage.”

Contactloze comfortopening
Op de beurs in München presenteerde HOPPE de contactloze comfortopening waarmee de voordeur handsfree ontgrendeld kan worden – te vergelijken met het contactloos openen van een autodeur. Bij het naderen van de deur herkent het systeem het gecodeerde signaal van de transponder. Angelo van Aken: “Vervolgens geeft een licht op de grond bij de deur aan of er een geldige toegangsmachtiging is. Met een voetbeweging over het licht ontgrendelt men dan het motorslot van de voordeur.” HOPPE's contactloze comfortopening past op de meeste A-merk elektrische sloten. Van Aken: “We hebben het bewust breed inzetbaar gemaakt. We willen wel van tevoren weten welk elektrisch slot men gebruikt, zodat wij bekabeling op maat kunnen leveren.” Vanaf juli is het systeem op de Nederlandse markt verkrijgbaar.

Comfort en beveiliging ineen
In München bracht HOPPE ook een nieuwe variant op SecuSignal® onder de aandacht: de inbraakwerende raamgreep met een zender voor centrale vergrendeling. Angelo van Aken: “Dat nieuwe HOPPE-product levert comfort en beveiliging ineen: het systeem geeft aan wat de toestand van een raam is en sluit ook af. De grepen hebben een elektromechanische vergrendeling in de rozet. Als een raamgreep wordt bewogen, stuurt de zender een signaal. Het mechatronische systeem weet zodoende in welke stand de greep staat. In gesloten stand vergrendelt het systeem het raam automatisch.” De greep is alleen te bedienen wanneer het systeem toestemming geeft om de ramen te openen – die toestemming programmeert de gebruiker. Van Aken: “Een rood of groen oplichtend knopje op de rozet geeft aan of die toestemming er is.” HOPPE ontwikkelde de inbraakwerende raamgreep met een zender voor centrale vergrendeling voor de utiliteitsbouw en exclusief wonen. Deze zomer verschijnt het systeem op de Nederlandse markt.

Nieuwe vormgeving
HOPPE levert al enige tijd mechatronische beugelgrepen en deurknoppen met geïntegreerde vingerscan. In München toonde HOPPE een nieuwe vormgeving, waarbij de vingerscanner minder opvallend in de elementen geïntegreerd is. Angelo van Aken: “De vierkante basisvorm van de beugelgrepen maakte bovendien plaats voor een halfronde vorm, wat een aangenamere greep oplevert.” De scanners van Idencom zijn eenvoudig te monteren, zonder freeswerk: een kabel trekken naar het motorslot volstaat.

SecuSignal®
HOPPE bedacht in het recente verleden al SecuSignal®, het mechatronische product dat op een centraal display aangeeft of een raam open of dicht is. Dat doet de HOPPE-innovatie draadloos en zonder batterijen: de energie voor het systeem wordt geleverd door het openen van het raam. Angelo van Aken: “SecuSignal® is bovendien uit te breiden door bijvoorbeeld een koppeling te maken naar de automatische aansturing van de verwarming.” SecuSignal® werkt aan de hand van de EnOcean-norm. Dat maakt de mechatronische HOPPE-innovatie compatibel met veel gangbare systemen, zoals Somfy TaHoma of wibutler.

Comfortabele vingerscan
HOPPE levert al enige tijd eigen beslag met een vingerscan van Idencom – compleet geïntegreerd in deurgreep of -knop. Dat maakt een separate lezer in de wand overbodig; het aanraken van de deurgreep volstaat. De standalonetoepassing heeft een inleescapaciteit van 150 vingers. HOPPE levert beslag en lezer zonder elektronisch slot maar met bekabeling voor de meest gangbare elektronische sloten.

Deze Close-Up staat in Raam en Deur editie 3-2019

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief