De gevel die rendeert!

De gevel die rendeert!

Een gevel is meer dan een schil van een gebouw. Een gevel rendeert! 

De Groot & Visser beseft dat de gevelbouw enorm in ontwikkeling is. Door het toepassen van PV en het gebruik van de juiste zonwering kan een gevel veel geld opleveren voor een gebouweigenaar. Nog maar niet te spreken over het rendement van  medewerkers in gebouwen. Door voldoende licht, zuurstof en zonwering kan de productiviteit fors verbeterd worden. 

Om deze reden investeert De Groot & Visser in de ontwikkeling van nieuwe producten. Slim omgaan met energie en het juiste binnenklimaat realiseren is daarbij het doel. 
 
Gevel 2018 is aangegrepen om twee van deze innovaties te tonen en te delen met Nederland. 
Met  de innovaties  Fasolar en Soldyna combineert De Groot & Visser drie aspecten in één geïntegreerde  geveloplossing: een esthetische schil, zonwering én solar. 
Functionaliteit en esthetica combineren zodat dit geld oplevert!

Soldyna
Soldyna is de meest recente ontwikkeling. Sterker nog, op de beursvloer maken we kennis met een prototype. “Soldyna is een alles-in-één beglazingsoplossing en bestaat uit een isolatieruit voorzien van PV-cellen en zonwering,” zegt Wim Muijs. “Het gaat hier om HR++-beglazing waarbij op de buitenste glasplaat aan de binnenzijde in horizontale stroken PV-cellen zijn geplaatst, terwijl in het binnenste deel de zonwering is geïntegreerd tussen het glas. Tussen de horizontale stroken van PV-cellen kan men de zonwering laten zakken. Soldyna is uitermate geschikt voor renovatieprojecten om een gebouw met minimale aanpassingen van een G- of F-label naar een C- of B-label te transformeren door uitsluitend de bestaande beglazing te vervangen.” Wim verwacht dat de oplossing voor 3-in-1-transformatie binnenkort beschikbaar komt.

Fasolar 
Wat wél al beschikbaar is én bovendien zijn meerwaarde reeds heeft bewezen aan het Circulair Paviljoen van ABN Amro in Amsterdam is het Fasolar-systeem. Wim: “Ook dit systeem combineert zonwering met energieopwekking, maar dan geïntegreerd in een compleet gevelelement. In de basis gaat het om een module met transparante lenzen in de vorm van dynamische lamellen die de zon volgen en het zonlicht focussen op een slanke buis met geïntegreerde energiecollector. Op die manier wordt de zonnewarmte geweerd en tegelijk op een duurzame manier energie opgewekt die in de installaties van het gebouw kan worden benut, bijvoorbeeld als warmwatervoorziening, voor koeling, of als elektriciteit. Bij het Circulair Paviljoen levert de module warmwater aan de keuken, maar het is natuurlijk ook mogelijk Fasolar uit te rusten met PV-cellen. Met zowel Fasolar als Soldyna laten we de gevel niet alleen stralen, maar ook renderen.” 

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief