De aluminium oplossing voor transformatie

De aluminium oplossing voor transformatie

Met project ‘Kastanjehorst’ werd er een bestaand kantorencomplex in het centrum van Waalwijk getransformeerd tot een prachtige woonresidentie 

6 woonlagen en 46 stijlvolle appartementen. Voor deze herbestemming opteerde gevelbouwer ‘Mondana’ voor de slanke aluminium profielen van Aliplast. Het Project is opgeleverd in September 2017.

Pellikaan Tilburg, de aannemer van project Kastanjehorst, benaderde Mondana vanwege de efficiënte manier van transformeren van een oud kantoorpand tot moderne appartementen. Samen kozen zij dan ook specifiek voor de Aliplast series ‘Futural’ en ‘Infinity’ voor een optimale en natuurlijke lichtinval. 

De raampartijen die in het gebouw zaten werden vervangen door de ‘Infinity’ schuifpui vanwege zijn slanke middenstijl van 30 mm en zijn zeer beperkte inbouwdiepte van 51 mm. Deze inbouwdiepte komt goed van pas bij renovaties waar maar beperkte ruimte is. Daarnaast voldoen de ‘Infinity’ puien ruimschoots aan de eisen voor isolatiewaarden die geëist worden in het huidige bouwbesluit. Verder scoort de ‘Infinity’ goed op meerdere gebieden zoals weerstand tegen wind (Klasse C3 – NBN EN 12210)- en waterdichtheid (Klasse 6A NBN EN 12208) en luchtdoorlatendheid ( Klasse 3 – NBN EN 12207). 

Voor de ramen is de keuze naar de ‘Futural’ gegaan vanwege de strakke zichtlijnen en het thermisch onderbroken 3-kamersysteem dat ruimschoots voldoet aan de normen gesteld in het bouwbesluit. Op gebied van weerstand tegen wind bevindt de ‘Futural’ zich in klasse C4 (NBN EN 12210), op waterdichtheid in klasse 9A (NBN EN 12208) en luchtdoorlatendheid in Klasse 3 (NBN EN 12207).

Een kleurgarantie van 25 jaar die ervoor zorgt dat de kleurstabiliteit en UV-resistentie van de kleuren beter zijn en de kleuren ook een langere weerbestendigheid hebben. Informatie en voorwaarden over deze kleurgarantie vindt u terug op de website van Aliplast.

Meer informatie over de producten en de dealers van Aliplast Aluminium Systems vindt u terug op de website www.aliplast.nl.  

 

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief