David Briggs nieuwe CEO van VELUX Groep

David Briggs nieuwe CEO van VELUX Groep

Internationaal marktleider in dakramen VELUX heeft een nieuwe CEO: David Briggs (52). 

De Brit neemt op 1 januari 2018 het stokje over van Jørgen Tang-Jensen, die zich naar verwachting in 2018 bij de VKR Holding voegt. Briggs gaat aan de slag op het hoofdkantoor van de VELUX Groep in het Deense Hørsholm.

De VELUX Groep maakte de aanstelling van Briggs voor het eerst bekend tijdens de VELUX World Conference in september 2017. Daar pakte hij direct zijn nieuwe rol met de presentatie van de groeistrategie van de VELUX Groep voor de komende vier jaar, bedoeld om de stijgende lijn van de afgelopen jaren voort te zetten. De nieuwe plannen getuigen van ambitie: de financiële resultaten van de VELUX Groep in 2016 waren de beste van het bedrijf ooit.

“Ik voel me vereerd om de leiding te krijgen over dit fantastische bedrijf,” zegt Briggs over zijn aanstelling. “Tegelijkertijd realiseer ik me goed hoeveel verantwoordelijkheid deze functie met zich meebrengt. Maar VELUX is financieel fitter dan ooit. Het merk is sterk, onze cultuur excellent. Daar kunnen we op bouwen. Ik kijk ernaar uit om het bedrijf nog verder vooruit te helpen en nieuwe groeikansen te benutten. Daglicht en frisse lucht blijven belangrijk voor de gezondheid. Daar zullen we woningen, bedrijfspanden en publieke gebouwen dan ook wereldwijd van blijven voorzien.” 

Briggs werkt al 25 jaar bij de VELUX Groep. Als Senior Vice President bij de afdeling Sales van de VELUX Groep had hij een belangrijk aandeel in de sterke bedrijfsresultaten van het bedrijf in de afgelopen twee jaar. Eerder bekleedde Briggs diverse managent-functies, waaronder die van General Manager bij VELUX Groot-Brittannië, één van de verkoopmaatschappijen van de VELUX Groep. Ook werkte hij bij zusterbedrijf Altaterra, dat onder zijn leiding uitgroeide tot een bedrijf met klanten in meer dan 30 landen.

"David is een krachtige persoonlijkheid met een duidelijke visie voor de VELUX Groep," aldus Michel Sombroek, algemeen directeur van VELUX Nederland. "Door zijn jarenlange ervaring binnen verschillende bedrijfsonderdelen ziet hij waar onze grootste groeikansen liggen. In Nederland richten wij ons de komende jaren vooral op nieuwe markten met onze innovatieve producten lichtkoepels en dakkapellen en de esthetische integratie van onze dakramen met pv-panelen."

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief