Dagje basisonderwijs bij Helwig Kozijnen

Dagje basisonderwijs bij Helwig Kozijnen

Afgelopen vrijdag werd door leerkrachten van meer dan 2300 basisscholen door heel Nederland gestaakt.

Onderwijzend Nederland wil dat de regering fors meer geld in onderwijs steekt om alle knelpunten op te kunnen lossen op het gebied van werkdruk, salarissen, personeelstekorten e.d.

De actiedag was voor Helwig Kozijnen in Geleen aanleiding om een leerzame dag te organiseren voor kinderen van het basisonderwijs die door de staking vrijdag niet naar school konden en die weleens een kijkje in een bedrijf wilden nemen.

In eerste instantie waren er ruim dertig aanmeldingen, maar omdat een aantal scholen te elfder ure alsnog besloot om vandaag toch maar niet te staken kwamen er een twintigtal nieuwsgierige basisscholieren een kijkje nemen om te leren hoe het er in een moderne timmerfabriek aan toe gaat.

Dat Helwig Kozijnen het decor vormde voor dit dagje praktijkonderwijs is niet zo vreemd als je weet dat directeur Wil Helwig secretaris is van Stichting Petje Af Zuid-Limburg en dat de bij Helwig werkzame Michel van Dijke bij diezelfde stichting actief is als locatiemanager. Petje af Zuid-Limburg ontvangt elke week kinderen uit de omgeving Sittard-Geleen-Schinnen en Heerlen op een weekendschool. Op de locatie Plinthos leren zij niet uit boeken, maar in en door de praktijk. Gastdocenten verzorgen er leuke en leerzame lessen. Daarnaast worden onder leiding van het Petje af-team bedrijven en instellingen in de omgeving bezocht.

Wil Helwig heette de kinderen welkom en vervolgens ging het programma van start met een lesje over bomen, CO2, zuurstof, duurzaamheid en het broeikaseffect. Na een rondleiding door de indrukwekkende fabriek verzorgde Acaleph Opleiding een les over EHBO en gaf Asens ICT Group uitleg over hoe bij Helwig computers worden gebruikt in het productieproces. En tenslotte kwam iemand van wijkbeheer van de gemeente Sittard-Geleen uitleg geven over wat men zoal in de wijk doet, bijvoorbeeld aan onderhoud van de groenvoorziening.

De kinderen vonden het erg leuk om ook eens op een andere plek en van andere mensen les te krijgen dan in het eigen klaslokaal van de vaste juf of meester. Weer eens wat anders dan een lesje taal, een dictee of rekensommetjes. En zo’n fabriek is natuurlijk prachtig om eens in rond te lopen.

Bron: nieuws.nl

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief