Burghouwt voert supervisie in Helixproject in Arnhem

Burghouwt voert supervisie in Helixproject in Arnhem

Regie en logistiek in één hand

Als groothandel regie voeren bij een bouwproject? Bij Burghouwt draaien ze er hun hand niet voor om. Voor het Helixgebouw in Arnhem coördineert Burghouwt de complete logistiek rond 1000 binnendeuren en 600 kozijnen. Harald Scheers is namens Burghouwt bij het Helixgebouw betrokken: “Wij beheersen dat logistieke proces tot in de puntjes. En die regisseursrol is ons op het lijf geschreven.” 

Meedenken met de klant, innoveren, samenwerken in de keten; het is allemaal diep verankerd in het DNA van Burghouwt. Commercieel manager Rob van Baars typeert Burghouwt als meer dan alleen een klassieke groothandel: “Burghouwt levert diensten en service die ver over de grenzen van de traditionele groothandel gaan. Wij werken met klanten en leveranciers samen in duurzame relaties, op basis van vertrouwen en wederzijds respect. De markt verandert, wordt internationaler, draait om duurzaam bouwen en ketenintegratie. We zien snelle productinnovaties, veranderende wet- en regelgeving. Bij al die ontwikkelingen staan we onze klanten bij – een toegevoegde waarde die verankerd is in onze bedrijfsfilosofie: ‘Verstandig bouwen. Samen met Burghouwt’. We besparen onze klanten tijd en kosten door processen in een bouwtraject optimaal in te richten, van werkvoorbereiding tot nazorg.”

Onder regie van Burghouwt 
Een sterk staaltje van die dienstverlening, demonstreert Burghouwt in thuisstad Arnhem. Aan het Gildemeesterplein in de Arnhemse wijk Presikhaaf transformeert studentenhuisvester SSH& in Arnhem een voormalige kantoortoren van Rijkswaterstaat tot studentenhuisvesting. Helix, zo heet de nieuwe studententoren waar na de zomer de eerste studenten hun intrek nemen. De toren biedt straks woonruimte aan zo’n 300 studenten – zelfstandige wooneenheden maar ook groepswoningen en woonruimte voor mindervaliden. Opdrachtgever SSH& en hoofdaannemer Giesbers zetten in het project in op duurzaamheid. Zo heeft het Helixgebouw energielabel A+.
Burghouwt levert voor het gebouw het hang- en sluitwerk en toebehoor voor circa 1000 binnendeuren en ongeveer 600 kozijnen, afkomstig van Reynaerdt (deuren) en Holland Houtwerk Kaatsheuvel (kozijnen). Maar de rol van Burghouwt gaat verder: de Arnhemse groothandel voert supervisie over de complete logistiek rond de kozijnen en deuren. Harald Scheers van Burghouwt bewaakt op het project wekelijks de voortgang: “Voor de logistieke afhandeling van dit onderdeel van de bouw verlangde Giesbers dat de regie in handen van één partij zou zijn. Men wilde de communicatielijnen zo kort mogelijk houden. Die opdracht kregen wij in handen, waarschijnlijk dankzij onze presentatie voorafgaand aan het project.”

Deurenplan
Burghouwt organiseert de wekelijkse aanvoer van hang- en sluitwerk aan Reynaerdt en Holland Houtwerk Kaatsheuvel. Harald Scheers: “Wij hebben een volledig deurenplan uitgewerkt, zodat de montage door de mensen van Reynaerdt en Giesbers probleemloos verloopt. Elke deur en elk kozijn hebben we voorzien van een uniek nummer. Per deur hebben we exact aangegeven welk deurbeslag en toebehoor horen bij die ene, specifieke deur. We werken in dit project met deurbeslag van AMI, het sluitsysteem in het profiel is 3KS van EVVA. Beslag en toebehoor worden individueel per deur aangeleverd.” Het Helixgebouw krijgt een mechanisch sluitsysteem. Scheers: “Elke student heeft straks één sleutel voor de toegang tot gebouw, fietsenberging en alle tussendeuren.”

Volledig regie
Volgens Scheers demonstreert Burghouwt in het Helixproject dat een aannemer veel efficiënter kan werken als hij de volledige regie en coördinatie rond de levering van deuren en ramen bij één partij neerlegt. Scheers: “Wij beheersen dat logistieke proces tot in de puntjes. Die regisseursrol is ons op het lijf geschreven. De aannemer heeft aanzienlijk minder logistieke besognes en hij stimuleert een extra snelle en efficiënte afmontage. In het Helixproject laten we zien wat de toegevoegde waarde van Burghouwt voor onze klanten is.”

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief