Burghouwt verbetert productieprocessen van klanten

Burghouwt verbetert productieprocessen van klanten

Kritisch kijken naar verbeterpotentieel van klanten, pragmatisch werken aan optimalisatie op de werkvloer van die klanten: dat is de crux van de dienstverlening van Burghouwt.

In die diensten aan timmerbedrijven, kunststofgevelleveranciers en bouwbedrijven gaat de technische groothandel heel ver. De samenwerking met Helwig Timmerfabriek illustreert dat. Burghouwt neemt de timmerfabriek uit Geleen al twee jaar lang de orderverwerking en levering van op maat geknipt draaikiepbeslag uit handen. Winst voor de timmerfabriek: een gestroomlijnde productie en meer focus op de corebusiness.

Burghouwt onderscheidt zich niet alleen met een breed en diep assortiment A-merk producten voor de bouw. De technische groothandel werkt ook al jaren intensief samen met toeleveranciers en klanten, vanuit de visie ‘Verstandig bouwen. Samen met Burghouwt’.
Met die klanten zoekt Burghouwt naar kwaliteitsverbetering en besparing van tijd en geld in het bouwproces. Bijvoorbeeld door slimme standaardoplossingen voor de bouw aan te bieden, ontwikkeld met toeleveranciers. Door advisering over belangrijke thema’s in de bouw – van luchtdicht bouwen tot aan de Wet Kwaliteitsborging. Door het voeren van regie en begeleiding op de bouwplaats of de werkvloer.

Tijd en geld besparen
Daarbij kijkt Burghouwt samen met klanten altijd kritisch naar kansen en mogelijkheden: waar kan de kwaliteit van processen en producten beter, waar in de hele proceslijn zijn verbeteringen en besparingen van tijd en geld te realiseren? Commercieel manager Rob van Baars van het Burghouwt-filiaal in Arnhem verwoordt het zo: “Uitgaande van begrip van klantsituaties werken wij vanuit tien vestigingen in het hele land met gespecialiseerde medewerkers aan dergelijke oplossingen en verbeterpotentieel. Pragmatisch werken aan optimalisatie, dat is wat wij voor onze klanten doen.”

Winst op de werkvloer
Een van de klanten met wie Burghouwt zo samen optrekt, is Helwig Timmerfabriek in Geleen. Helwig produceert houten kozijnen en doet dat volgens Quick Response Manufacturing (QRM). Binnen QRM draait alles om het optimaliseren van de bedrijfsprocessen. QRM reduceert de doorlooptijd van orders door intern het aantal overdrachten te minimaliseren. Orders hoppen niet meer van afdeling naar afdeling, maar worden van A tot Z uitgevoerd door autonoom opererende teams. Nettowinst op de werkvloer: een flexibeler en accurater productie.

Regie en uitvoering door Burghouwt
Binnen dat QRM-proces van Helwig is Burghouwt een belangrijke partner. Burghouwt heeft de regie en uitvoering in handen van de bevoorrading van het op maat geknipt draaikiepbeslag dat Helwig in zijn houten kozijnen verwerkt. De groothandel pakt voor de timmerfabriek het hele traject op, van de orderverwerking tot aan het op een kar aanleveren van het beslag, voorzien van een merkje, zodat men bij Helwig exact weet voor welk kozijn een specifiek beslag bestemd is.

Punctueel aanleveren
Door dit deel van het productieproces uit te besteden aan een gekwalificeerde partner, houdt Helwig de handen van medewerkers vrij om elders in het bedrijf waarde toe te voegen aan de productie. Belangrijke voorwaarde voor het succes van deze coöperatie: punctueel aanleveren. Ook daarover maakte Burghouwt met Helwig heldere afspraken. De groothandel brengt het draaikiepbeslag één keer per week bij Helwig langs – op een vaste dag, op een vast tijdstip en met een vaste chauffeur. Rob van Baars: “Dat vaste aanleverpatroon elimineert de willekeur in de bevoorrading die bedrijfsprocessen vaak frustreert en onderbreekt. De heldere structuur van aanleveren zorgt binnen Helwig voor extra efficiency.”

Ook de bulkmaterialen
Inmiddels werken Helwig en Burghouwt twee jaar op deze manier samen. En de samenwerking is sindsdien alleen maar versterkt. Burghouwt neemt Helwig inmiddels ook het bestellen en aanleveren van bulkmaterialen uit handen. Winst voor Helwig: nog meer focus op de corebusiness.

Hoofdvestiging Burghouwt
P. Calandweg 29
6827 BJ  Arnhem
Postbus 2150
6802 CD Arnhem
026-3684242
info@burghouwt.nl
www.burghouwt.nl

Deze Close-Up staat in de Raam en Deur editie juni 4-2019.

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief