Bouwen aan de toekomst.

Bouwen aan de toekomst.

Deurrompenfabrikant Mill Panel investeerde de afgelopen vijf jaar voortdurend in nieuwe R&D- en productiefaciliteiten. 

Dit jaar zorgt een grote nieuwe perslijn voor een stijging in de productiecapaciteit van ruim 30 procent. Voor de klanten van Mill Panel betekent dat een hogere leverbetrouwbaarheid en meer levercapaciteit. Een eigen klimaatkamer optimaliseert de innovatiekracht van het Brabantse bedrijf.

“De nummer 1 in deurinnovatie”, zo typeert area manager Frank Renne de deurrompenproducent Mill Panel uit Brabant. Renne onderbouwt die typering met de waaier aan verschillende deurrompen die Mill Panel produceert – elk product toegesneden op de specifieke eisen en prestaties die de markt verlangt op het gebied van bijvoorbeeld isolatie of brandwerendheid. Dat brede aanbod ontwikkelde Mill Panel in eigen huis, dankzij een stevige eigen R&D-afdeling. Ook het investeringsbeleid van de deurrompenproducent rechtvaardigt de typering van Renne. Mill Panel investeerde de laatste vijf jaar ruimhartig in innovaties en faciliteiten.

Meer productie door nieuwe pers
Zo liet Mill Panel in Italië een nieuwe pers bouwen waarmee de jaarproductie van deurrompen kan worden vergroot van 70.000 (2017) naar meer dan 100.000 exemplaren per jaar. Directeur Rob Besemer: “Het is een acht etages tellende pers waarmee we zowel AluPlex®-dekplaten als complete deurrompen kunnen produceren.” Om de pers te kunnen huisvesten, bouwde Mill Panel om de bestaande bedrijfshal een compleet nieuwe productiehal. De 50 ton zware pers werd begin oktober met een speciaal transport uit Italië naar Mill getransporteerd en wordt deze maand in de nieuwe productiehal geplaatst. De nieuwe pers vergroot niet alleen de productiecapaciteit maar geeft ook een impuls aan de leverbetrouwbaarheid van Mill Panel, onderstreept directeur Rob Besemer: “We bezitten nu twee complete productielijnen, zodat we bij een storing in één van de lijnen gewoon kunnen blijven produceren.”

Testen in eigen klimaatkamer
Mill Panel beschikt sinds kort ook over een eigen klimaatkamer. Daarmee simuleert de deurrompenproducent de langetermijneffecten van het gebruik van een voordeur in een woning – in een testopstelling die de deurrompen van het bedrijf blootstelt aan de twee klimaten die in de praktijk op deuren inwerken: koud en vochtig aan de buitengevel, warm aan de woningzijde. Met die klimaatkamer voldoet Mill Panel niet alleen aan een wens van de markt – die wil steeds meer gegarandeerde prestaties –, Mill Panel kan bovendien eigen innovaties vroegtijdig testen. Renne: “Dat vergroot al vroeg in een ontwikkelingstraject het inzicht in de potentie van een innovatie. De klimaatkamer reduceert kosten, vergeleken met extern testen bij SKH of SHR, en verhoogt onze innovatiesnelheid en -capaciteit. Aan dat innoveren hechten we hier veel waarde. Het is niet voor niets dat wij een eigen laboratorium en een eigen R&D-afdeling hebben.”

Biomassaketel, grotere productiehal
Mill Panel investeerde in 2018 ook in een nieuwe biomassaketel. Renne: “Dat is een sprong in de duurzaamheid van ons bedrijf: we zetten het afvalhout van onze productie nu om in energie die we benutten binnen ons bedrijf. De ketel heeft een rendement van 90 procent. Er gaat jaarlijks zo’n 4000 kuub afval in.” En dan is er nog de nieuwe productiehal, beter geïsoleerd dan de oude hal en met een aangenaam binnenklimaat dankzij adiabatisch koelen (op basis van het verdampen van water – dus zonder energie). Renne: “Mill Panel komt voort uit een familiebedrijf. De oude hal is 60 jaar oud. De nieuwe hal is daar als een schil omheen gelegd. We hebben nu meer ruimte en vooral meer kubieke meters inhoud tot onze beschikking. De nieuwe hal is twee keer zo hoog als de oude hal om de nieuwe pers te kunnen huisvesten.” De investeringen die Mill Panel de laatste jaren deed, betalen zich door het aantal nieuwe klanten van de deurrompproducent dubbel en dwars uit, aldus Rob Besemer: “Onze grote kracht is de snelheid en betrouwbaarheid van onze levering – in vijf dagen tijd leveren wij onze klanten een pasmaat deurromp.”

Deurrompen uit Brabant
Mill Panel is producent van een breed scala aan deurrompen. Die vervaardigt het Brabantse bedrijf uit fineren van Okoumé. Bij Mill Panel werken 50 mensen, waarvan 40 in de productie. Mill Panel distribueert de deurrompen via de handel, onder meer via TABSHolland en De Gouw Handelsmaatschappij, maar levert ook rechtstreeks aan deurproducenten in binnen- en buitenland. 60 procent van de productie wordt uitgeleverd in Nederland, 40 procent gaat naar het buitenland. De grote variatie in deurrompen die Mill Panel produceert, hangt samen met de verschillende eisen en prestaties die de markt verlangt op het gebied van bijvoorbeeld isolatie en brandwerendheid. In de renovatiemarkt liggen de eisen aan deurrompen lager, daar wordt veelal de volkern AluPlex® toegepast. Wie aan het Bouwbesluit moet voldoen, kan  de geïsoleerde AluTherm® inzetten.

Vijf jaar op rij investeren
Mill Panel investeerde van 2013 tot 2018 ieder jaar in nieuwe productiefaciliteiten. Een overzicht.
2014: Samengestelde deurenlijn met automatisch magazijn
2015: 5-assige CNC-freesmachine
2016: Nieuwbouw logistiek centrum
2017: ERP-software
2018: Deurenperslijn, klimaatkamer, productiehal, biomassaketel

[Fotobijschriften]
Maatwerk
Mill Panel produceert volkern en samengestelde deurrompen met verschillende eigenschappen in een grote variant aan maatvoeringen. Dankzij een volledige Nederlandse productie worden ook maatwerkproducten snel geleverd.

Op hydraulische karren
Deze maand werd de nieuwe pers van Mill Panel geplaatst. De 50 ton zware pers werd met twee kranen overeind gehesen en op hydraulische karren in de nieuwe bedrijfshal gereden.

 

Deze Close-Up staat in Raam en Deur editie 5-2018.

 

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief