Anders Invest Koopt Bos Machines te Vianen.

Anders Invest Koopt Bos Machines te Vianen.

De onderneming is zeer succesvol in het ontwikkelen, assembleren en verkopen van computergestuurde houtbewerkingsmachines voor de kozijnindustrie. 

Het Anders Invest Evergreen Fund heeft op 17 november j.l. een 100% belang verworven in Bos Machines B.V. te Vianen. De aandelen zijn overgenomen van de inmiddels 70 jaar oude oprichter en directeur Maarten Bos. De onderneming is zeer succesvol in het ontwikkelen, assembleren en verkopen van computergestuurde houtbewerkingsmachines voor de kozijnindustrie.
Met circa 30 medewerkers en een winstgevende omzet van 10 miljoen is Bos marktleider. Verderop vindt u een filmpje om een eerste indruk te krijgen van deze onderneming.

Bos Machines is begonnen in 1985 als distributeur van houtbewerkingsmachines en introduceerde in 1990 haar eigen merk BMH dat inmiddels is uitgegroeid tot het enige Nederlandse A-merk. In 2009 werd de Windowmaster geïntroduceerd, het eerste compleet computergestuurde bewerkingscentrum. In de jaren na 2009 is de
onderneming sterk gegroeid, ook in België, en is het productportfolio uitgebreid met innovaties zoals een lijmrobot, automatische opsluitbanken en RFID-chips per kozijnelement. Daardoor is Bos in staat een complete kozijnfabriek uit te rusten met volledig geautomatiseerde 24-uursproductie. 

Anders Invest ziet groeipotentieel in service, internationalisering en aangrenzende machine-types. Theo van Stuijvenberg, aankomend partner bij Anders Invest, treedt aan als algemeen directeur en Gerald van Kooten wordt investment manager. Met Maarten Bos is afgesproken dat hij nog enige tijd als adviseur aan de onderneming verbonden blijft. 

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief