Aandacht voor ventilatie loont

Aandacht voor ventilatie loont

'Isolatie is goed, ventilatie moet'. Een waarheid als een koe volgens Duco Ventilation & Sun Control. Voor een gezond binnenklimaat is goede ventilatie een must. Deskundig advies, voortdurende innovatie en een totaalpakket met modulaire opbouw in kleine stapjes maken de fabrikant een partij om op te bouwen.

"Geld is relatief goedkoop, energie duur. Investeren in energiezuinigheid van woningen is dus een logische stap. In nieuwbouw, maar zeker ook in renovatie", aldus Richard Geraerts, verkoopleider Nederland voor Duco. Alleen valt het hem op dat ventilatie niet altijd de aandacht krijgt die het onderwerp verdient. "Naarmate woningen meer en meer potdicht worden geïsoleerd, wordt ventilatie steeds belangrijker voor een gezond binnenklimaat. Eigenlijk zou het verplicht moeten worden. Zo wezenlijk is deugdelijke ventilatie voor gezond en prettig wooncomfort."

Gezondheid en verdiensten
Logisch dat Duco de aandacht vestigt op het onderwerp van ventilatie. De fabrikant is een van de grootste totaalaanbieders op dit gebied en ziet dat aandacht voor het onderwerp leidt tot bewustwording. En die bewustwording weer tot aanschaf van goede ventilatievoorzieningen. Neem het isolatiebedrijf Pluimers uit Rijssen. Die komen met 43 vertegenwoordigers aan keukentafels in het hele land om spouwmuurisolatie te verkopen. Sinds ze ventilatie meenemen in hun gesprekken, verkopen ze ook glas en roosters. Geraerts wil maar zeggen: ventilatie is niet alleen goed voor de gezondheid van de eindgebruikers, ook voor de verdiensten van de hele bouwkolom.

Innovatie met meerwaarde
Duco doet er dan ook veel aan om de productgroep te blijven vernieuwen. Neem de brandwerende Firemax 'ZR' die een hogere brandwerendheid biedt dan de alternatieven in de markt. Een nog beter voorbeeld zijn de nieuwe geluiddempende roosters. Regels zijn aangescherpt, geluidshinder is toegenomen. Dus was er behoefte aan geluiddempende roosters met betere prestaties. Die ontwikkelde Duco door beter geluiddempend materiaal toe te passen. Tegelijkertijd werd de zelfregelende klep verplaatst naar de binnenzijde van het rooster. Deze roosters zijn verplicht in nieuwbouw. In renovatie nog niet, al leveren ze ook daar hun meerwaarde. Door de zelfregelende klep naar binnen te verplaatsen, voorkomt Duco dat hij gaat klepperen onder bepaalde windbelasting. Bovendien loopt hij inwendig in het rooster tegen een aanslag aan waardoor hij nog beter luchtdicht afsluit. "Zulke details maken het verschil als je echt luchtdicht wilt bouwen en dat wil combineren met een gezond binnenklimaat. Als we dat uitleggen, snappen opdrachtgevers het ook. Laatst in Helmond besloot een woningcorporatie bijvoorbeeld op het laatste moment toch zelfregelende roosters te laten monteren in een renovatieproject. Omdat hij nooit eerder de voordelen van die producten had begrepen."

Onafhankelijk advies
Als totaalaanbieder kan Duco in iedere situatie een oplossing bieden. Van product tot advies en van rooster tot ventilatiebox. Geraerts: "Het mooie: we kunnen al helpen vanaf een heel voordelig instapniveau en kunnen het in kleine stapjes modulair opbouwen tot het compleetste van het compleetste. Inclusief een gedegen advies van begin tot het eind. Opdrachtgevers die ons in het begin van een project samen aan tafel plaatsten met hun aannemer en installateur, willen voortaan niet anders meer. Soms zijn mensen bang dat we uit commercieel oogpunt over-adviseren. Het tegendeel is echter waar. Laatst ontdekten we dat een architect in en renovatieproject van 128 woningen twee roosters per woning te veel had voorgeschreven. Wij willen graag roosters verkopen,maar die twee hebben we afgeraden en zo een besparing van duizenden euro's gerealiseerd."

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief