​Transparant kantoor met zachte hoeken.

​Transparant kantoor met zachte hoeken.

In IJsselstein verrijst een kantoorpand dat zich kenmerkt door zijn vloeiende vorm en volledig glazen gevel. Het gebouw, dat is ontworpen door EVA architecten is bovendien bijzonder energiezuinig.

 

Transparantie is een van de kernwaarden in de bedrijfsvoering van de organisatie die dit kantoorpand gaat gebruiken. Dit gegeven heeft EVA architecten als uitgangpunt genomen voor het gebouwontwerp.

Vorm
Twee kantoorverdiepingen, gelegen boven een half verdiept gesitueerde parkeergarage, hebben rondom een glazen gevel. Naast de symbolische transparantie maximaliseert dit zicht en lichttoetreding. De gevelband springt op specifieke punten los, legt EVA architecten uit, en zorgt voor overstekken waar beperking van de zoninval gewenst is.

De vorm van het gebouw volgt in de basis de bestaande rooilijn van de naastgelegen panden. Op de hoek bij het mooiste uitzicht kraagt de verdieping uit om de hoek te accentueren. Diezelfde verdieping springt terug bij het binnenterrein, om daar ruimte voor een daktuin te vormen.

Duurzaamheidsmaatregelen
Het mossedumdak zorgt voor betere infiltratie van het regenwater. Het gebouw moet volledig zijn eigen stroom opwekken door zonnepanelen. CO2 gestuurde zone-luchtbehandeling en aanwezigheidsdetectors voor de verlichting voorkomen de verspilling van energie.

Het gebouw krijgt een energielabel A+++ en presteert 50 % beter dan het bouwbesluit vraagt met betrekking tot de EPC.

Bron: architectenweb.nl

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief