​HONDERDEN MILJOENEN VOOR LENING DUURZAME RENOVATIE VAN HUIZEN BLIJVEN LIGGEN

​HONDERDEN MILJOENEN VOOR LENING DUURZAME RENOVATIE VAN HUIZEN BLIJVEN LIGGEN

Sinds twee jaar kunnen huiseigenaren die hun huis beter willen isoleren een lening aanvragen via het Energiebespaarfonds, maar honderden miljoenen van dit fonds blijven liggen. Er zit 300 miljoen euro in, maar er is nog maar voor 36 miljoen euro aan aanvragen gedaan. De Tweede Kamer wil dat minister Blok hier snel iets aan doet.

Er zijn veertien energiebesparende maatregelen die in aanmerking komen voor de lening. Gevelisolatie (spouwmuurisolatie, gevelisolatie buitenzijde, gevelisolatie binnenzijde), dakisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsbeglazing, isolerende deuren en isolerende gevelpanelen, warmtepomp, zonneboiler, installatie voor warmteterugwinning, energiezuinige gelijkstroompomp en/of gelijkstroomventilator, vraaggestuurd ventilatie, HRe-ketel ok micro wartekrachtkoppeling (WKK), hoogrendementsketel, warmtekrachtkoppeling (WKK) en zonnepanelen. De kosten van de zonnepanelen mogen maximaal 50% van de totale lening bedragen.

Regeling te onbekend
Een van de problemen is de onbekendheid van het energiebespaarfonds; veel mensen weten niet eens dat het bestaat. Leningen zijn mogelijk ook te duur. Wie via het Energiebespaarfonds leent, betaalt een rente van ongeveer 3 procent. Kamerleden denken dat meer Nederlanders graag energie willen besparen als de rente wordt verlaagd, de regels eenvoudiger worden en er meer bekendheid komt voor de regeling.

Op de website van het Energiebesparingsfonds is meer informatie te vinden over de regeling.

Bron:
Redactie RenovatieProfs

Hier uw advertentie?
Bel +31 (0)73 503 35 44.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief